Ένας πρόεδρος, μία υπόδικος και ο κανονισμός της Βουλής
Το να χάσει ένας πολιτικός την επαφή με το κοινωνικό σύνολο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι το χειρότερο, ίσως, που μπορεί να του συμβεί, αν δε, έχει περάσει μόλις ένας χρόνος και κάτι, από τις εκλογές που τον έφεραν σε ένα αξίωμα, τόσο το χειρότερο.
Ο λόγος για την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα για τη σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η ίδια. Το χειρότερο είναι η ουσία, που πηγάζει από την τυπολατρία του προέδρου και όχι το timing, στο οποίο εστίασαν αρκετοί, καθώς η απόφαση δημοσιοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν την ετυμηγορία για τη μεγάλη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Πέραν όλων αυτών, τίθενται μερικά συγκεκριμένα ερωτήματα, που αντλήσαμε από τις ανακοινώσεις των κ. Βίτσα, από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και Χρηστίδη, από το Κίνημα Αλλαγής.
Επί της ουσίας λοιπόν, ο διατελέσας αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο διορισμός Ζαρούλια «έπρεπε κατ’ ελάχιστον να είχε έλθει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για συζήτηση». Δεν έγινε…
Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι η ΝΔ «δεν άλλαξε τον κανονισμό (σ.σ. της Βουλής), ενώ θα μπορούσε». Δεν τον άλλαξε…
Ν. Παπ.