Γιατί η Καθημερινή “μάζεψε” το σχόλιο για τις διαφωνίες Τσιόδρα με την κυβέρνηση

Γιατί η Καθημερινή “μάζεψε” το σχόλιο για τις διαφωνίες Τσιόδρα με την κυβέρνηση

Η στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής έκανε λόγο για διαφωνίες του Σωτήρη Τσιόδρα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν μέσω κριτικής μάλιστα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πανδημία, μετά το πρώτο κύμα.

“Καθημερινή”: Εκτός προσκηνίου ο Σωτ. Τσιόδρας επειδή διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τα μέτρα

Το σημείο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν αυτό που αναφερόταν στον καθηγητή και έλεγε επί λέξη: “Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείρισης της κατάστασης”.

Ωστόσο προφανώς το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και ο συντάκτης Σταύρος Παπαντωνίου επανήλθε με νέο… διευκρινιστικό.

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο από το kathimerini.gr:

“Σε δημοσίευμα στη στήλη Θεωρείο της Καθημερινής της Κυριακής αναφέρεται πως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενστάσεις για όσα ακολούθησαν την άρση της καραντίνας. Η αναφορά αποτυπώνει τους υπαρκτούς προβληματισμούς που υπάρχουν παγκοσμίως σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση μίας υγειονομικής κρίσης παντελώς άγνωστης, τόσο για τους ίδιους τους επιστήμονες όσο και για όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη.

Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων και τελικά η σύνθεση τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελούν άλλωστε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή είχε μακρά συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο για την εκτίμηση της κατάστασης.

Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια διόγκωσης για πολιτική εκμετάλλευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής φύσης της αναφοράς”.

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

Σχετικά Άρθρα