“Ψευτογιατρός”: Το διατροφολόγιο που έδινε στα θύματά του με… θαυματουργούς χυμούς (vid)
Με τον τίτλο «Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου» και την υπογραφή «Dr. Nicholas Kontos», ο 47χρονος προσπαθούσε να συνδέσει το… συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς.
«Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστησιν και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.
Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, «μυστικές» τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο.
«Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα», σημειώνει ο 47χρονος.
Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός.
Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει.
Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα.
Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: «Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού».
Οι… μυστικές τροφές για τον καρκίνο και η χρήση του blender
Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, σχολιάζοντας το διατροφολόγιο που έδινε ο 47χρονος ψευτογιατρός στα θύματά του, και εξηγώντας ότι εκτός του ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ήταν εν δυνάμει και επικίνδυνο.
«Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να σχετίζει τη διατροφή με θεραπεία του καρκίνου. Ανάγκαζε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που ακούγεται ελκυστικό, άρα εύκολα πείθει κάποιον να το ακολουθήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πίσω από αυτό», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.
«Η διαιτητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην θεραπεία πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε αυτούς τους ασθενείς είναι το πρωτεϊνικό ισοζύγιο. Πρέπει να παίρνουν πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Τα διαιτολόγιά του είναι εντελώς ανακόλουθα», πρόσθεσε ο ίδιος.