Δίκη Τοπαλούδη: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας – “Η Ελένη οδηγήθηκε ως αμνός επί σφαγή”
Την ενοχή των δύο δραστών της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η εισαγγελική λειτουργός σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την παρουςία των τραγικών γονιών της άτυχης φοιτήτριας, υποστήριξε ότι οι δύο δράστες, ένας καταγόμενος από τη Ρόδο και ο άλλος αλβανικής καταγωγής, είχαν προσχεδιάσει τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας, και εν γνώσει τους την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη της στυγερής της δολοφονίας.
Οι αντιφατικές τους απολογίες, όπου ο ένας επιχειρούσε να τα ρίξει στον άλλον και να απαλλαγεί από το βάρος της αποτρόπαιης δολοφονίας, κατά την εισαγγελέα, υπήρξαν προϊόν υπερασπιστικής γραμμής, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την αλήθεια των γεγονότων.
«Είναι απολύτως συνεννοημένοι, υποστήριξε η εισαγγελέας, γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους».
Η εισαγγελέας στην αγόρευση της, που κράτησε ώρες, υπήρξε αναλυτική στην αποτίμηση των γεγονότων, σημειώνοντας πως η άτυχη φοιτήτρια οδηγήθηκε «ως αμνός επί σφαγή», και ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αποφασίσει να βιάσουν μια κοπέλα εκείνο το βράδυ. «Δεν τους έκατσαν, τόνισε, αλλες περιπτώσεις που είχαν βολιδοσκοπήσει, όπως παραδέχθηκαν, και απευθύνθηκαν στην Ελένη Τοπαλούδη».
Σε ό,τι αφορά την έρευνα των συνθηκών της στυγερής δολοφονίας, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι στη Ρόδο, όπου έγινε η αρχική έρευνα, υπήρξαν εξόφθαλμες παραλείψεις και υπονόησε, ότι η οικογένεια του ενός εκ των δραστών, επειδή είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έκανε το παν για να συγκαλύψει τις ευθύνες του παιδιού της.
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των δραστών για το έγκλημα, η εισαγγελέας ανέφερε, ότι ο καταγόμενος από το Ρόδο ήταν ο εγκέφαλος των βιασμών και ότι ο άλλος, επειδή ήταν ωραίος, λειτουργούσε ως δόλωμα.
Σχετικά με τα όσα οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν μέσα στο δικαστήριο απολογούμενοι, η εισαγγελέας υποστήριξε, ότι απείχαν από την αλήθεια, τονίζοντας ότι η πρώτη απολογία του αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρου είναι η μόνη που κινείται κοντά στην πραγματική εκδοχή των γεγονότων. «Η πρώτη απολογία του Αλέξανδρου (21χρονου), τόνισε η εισαγγελέας, είναι η μόνη που είναι πιο κοντά στα γεγονότα… Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας».
Η εισαγγελική λειτουργός τάχθηκε χωρίς μία αμφιβολία υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, τονίζοντας στους τραγικούς γονιούς της Ελένης Τοπαλούδη ότι δικαιοσύνη θα αποδοθεί για τον άδικο και τραγικό θάνατο του παιδιού τους, το οποίο χαρακτήρισε «ηρωίδα» για τον τρόπο, που βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί στους δολοφόνους του, έως ότου βρήκε τραγικό θάνατο, πεταμένη ζωντανή ακόμα στη φουρνουνιασμένη θάλασσα.
Η εισαγγελέας, αντλώντας στοιχεία και από τις απολογίες των κατηγορουμένων, υποστήριξε: «Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν “τους έκατσε”, όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα. Την επόμενη ημέρα ο β’ κατηγορούμενος πήγε σε εκδιδόμενη. Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη συνάντηση με τα άλλα δυο κορίτσια που περιέγραψε ο β’ κατηγορούμενος στην απολογία του. Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πέυκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση οι δυο αυτοί χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπελες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή. Εκείνη την ημέρα η Ελένη είναι στο σπίτι της, είναι ανυποψίαστη, μιλάει με τη φίλη της στο τηλέφωνο που βρίσκεται στην Αθήνα. Κατέβηκε η Ελένη και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου.
Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Την έχουν πείσει, είναι ευάλωτη εκείνο το διάστημα. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι και ο Ροδίτης στη παρέα της με τον 21χρονο. Η Ελένη δε ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Πιστεύω ότι της είπανε «πάμε μια βόλτα». Δέχθηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή η Ελένη δεν αντιλήφθηκε. Το σχέδιο όμως ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον β’ κατηγορούμενο το πλήρωσε με τη ζωή της… Δεν έχει συνευρεθεί με την Ελένη, όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από την υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν και αποκυήματα της φαντασίας τους».
Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Φτάνουν στον Αυγουστίνο που ήταν κλέιστός εκείνη την ώρα. Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”. Μπορεί να ήταν και χαρούμενη η Ελένη, γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Φαντάστηκε ότι θα υπάρχει ένα σπίτι εκεί, που πιθανόν θα υπάρχει φαγητό εκεί και ότι θα κάτσουν λίγο… Πλέον δε γνωρίζω αν την κρατάνε με το ζόρι, αν και μπορεί επειδή ήταν τόσο ανυποψίαστη και τόσο αθώα να είπε “γιατί να μην πάω;”. Φτάνει και βλέπει μια ερημιά. Φτάνει και βλέπει ερημιά. Αυτοί είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ. ….Πίνουν ελάχιστα – τα ποτήρια ήταν μισοάδια -, η βότκα το μπουκάλι ήταν γεμάτο. Αλήθεια γιατί να πάει εκεί η Ελένη; Αφού είχε σπίτι δικό σας; Η κοπέλα σουβλάκια είχε πάει να φάει. Και έχουμε τον καινοφανή ισχυρισμό ότι παίζουμε θάρρος ή αλήθεια; Δεν παίζουν τίποτα. Βάζουν ερωτικές ταινίες, όργια. Διότι από την έκθεση της ΔΑΕΒ φαίνεται ότι από άγνωστη συσκευή (smart tv του Μπούκουρα) κάποιος μπαίνει και βλέπει όργια. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν. Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί.
Η Ελένη δε θέλει, είναι αυτοί οι άνθρωποι να πουν ότι η Ελένη έκανε νάζια; Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της. Το κορίτσι ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα… αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Άρχισε να αντιστέκεται. Φωνάζει και εκεί αρχίζουν το ξύλο. Την έχουν πάει σηκωτή εκεί που είναι το στρώμα (που εξαφανίστηκε) για να είναι πιο άνετα. Δεν θέλουν διαδοχικά να συνευρεθούν μαζί της… Χτυπιέται η Ελένη, ο β’ κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο, έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρες τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται, παίρνουν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο μαχαίρια γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπαθούν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες, για να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα καταφέρνουν με το στραγγαλισμό. Στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε. Δεν ολοκλήρωσαν για αυτό δεν βρήκαν dna πουθενά. Αλλά δεν σταματάνε εκεί θέλουν και κάτι παραπάνω. Πεολειχία. Η Ελένη αντιστέκεται ξανά. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε, η Ελένη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει, ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της.
Ροδίτης: Αυτό το συμπέρασμα πως βγήκε κυρία εισαγγελέα;
Προφανώς και θα μας καταδώσει – σκέφτηκαν – θα μας κλείσει φυλακή. Στο μπάνιο την πήγαν γιατί το αίμα δεν σταματούσε. Την πήγαν μαζί. Ένας δεν μπορούσε, κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις, τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο.
Β’ κατηγορούμενος: Δεν είναι όπως τα λέτε.
Το σπίτι βρέθηκε γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα dna. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς. Ως δια μαγείας, η γιαγιά που μένει από κάτω, δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. ….Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν. Γίνονται διάφορες συνομιλίες για αυτό. Καταλήγουν τελικά σε μια κοινή απόφαση. Γνωρίζουν ότι είναι ζωντανή η Ελένη – στην κατ’ αντιπαράσταση είπαν ότι στο φορτηγο μίλαγε. Οδηγεί ο Ροδίτης, που ξέρει την περιοχή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο.
Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την Ελένη από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες, ο ένας μπροστά ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα… Δεν μπορεί ένας να τη βγάλει από το αμάξι. Η κοπέλα είναι σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι ο πατέρας μου θα σας βρει… Τα στοιχεία λένε ότι δε γίνεται να ανοίξεις τη πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβαλάνε στα χέρια και για αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δε θα κολλήσει στα βράχια. Στη προσπάθεια τους να την πετάξουν, κάποιος από τους δυο την πατάει στο κεφάλι, γιατί την σπρώχνανε με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή…».
Για την επιστροφή στο σπίτι
Στη συνέχεια η εισαγγελέας είπε: «Οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι και μετά από 40 λεπτά ξαναβγήκαν. Καθάριζαν αυτό το διάστημα και προσπαθούσαν μαζί να συνεφέρουν το χώρο. Αλλάζουν παπούτσια και βάζουν όλα τα πειστήρια σε ένα άσπρο κουβά… Ξέρετε τι έπρεπε να κάνετε σε μια τέτοια υπόθεση που τα στοιχεία είναι αδιάσειστά; Να πείτε «το κάναμε συγχωρέστε μας». Ήταν εντελώς ψυχροί και αποφασισμένοι να εξαφανίσουν την Ελένη και τα πειστήρια – κατάλαβαν ότι η Ελένη θα πήγαινε στην αστυνομία και έτσι αποφάσισαν να εξαφανίσουν το κορμί της.
Η δίκη συνεχίζεται και η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.