Ο Γ. Καρελιάς για την δήθεν πρωτοτυπία Μητσοτάκη στο “φιάσκο Βρούτση”…
«Μετά το λάθος» ηταν ο τίτλος του χθεσινού κύριου άρθρου της «Καθημερινής» για το επίμαχο θέμα των ημερών (το φιάσκο με τα προγράμματα κατάρτισης).
Το άρθρο ανέφερε:
“Το «πρόγραμμα κατάρτισης» δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον
τίτλο του. Η ανάκλησή του ήταν ορθή. Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν διστάζει να διο-ρθώσει λάθη, έστω και αν οι ίδιοι οι υπουργοί στρουθοκαμηλίζουν ενώπιον της προσωπικής τους ευθύνης. Σημασία έχει ότι η ηγεσία δεν υπολογίζει το «γόητρο» όταν πρέπει να ακολουθήσει τη λογική. Πράγμα που, για τα πολιτικά μας ήθη, συνιστά πρωτοτυπία”.
Για το συγκεκριμένο άρθρο της «Καθημερινής» τοποθετείται ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς και σχολιάζει στο fb:
“Τι μας λέει εφημερίδα; Οτι για τα ελληνικά πολιτικά ήθη “συνιστά πρωτοτυπία” το γεγονός ότι διορθώθηκε το λάθος ενός υπουργού, ο οποίος “στρουθοκαμήλιζε”. “Πρωτοτυπία”, λοιπόν; Οχι δα! Ποια πρωτοτυπία υπάρχει όταν ο πρωθυπουργός ανακαλεί μια σκανδαλώδη απόφαση του υπουργού του, αλλά ΚΡΑΤΑΕΙ τον ίδιο στην κυβέρνηση; Όποιος έγραψε αυτό το editorial είτε πάσχει απο αμνησία είτε θέλει-κι αυτός- να ενταχθεί στη χορεία των υμνητών του Μητσοτάκη. Να θυμίσουμε, λοιπόν, τι γινόταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, καθόλου “πρωτότυπες”, όπως είναι, δήθεν, η σημερινή. Οι υπουργοί ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΝ κι αν δεν παραιτούνταν τους ΕΔΙΩΧΝΑΝ οι πρωθυπουργοί. Ενδεικτικά θυμίζουμε τις παραιτήσεις Σημίτη (1987), Πεπονή (1993), Καστανίδη (1997) με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Επίσης, Δήμα(1991), Μαγγίνα (2007), Βουλγαράκη (2008), Παυλίδη (2009) με κυβερνήσεις ΝΔ. Και Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου (2018) με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι θλιβερό, λοιπόν, ακόμα και σοβαρές εφημερίδες να παρουσιάζουν σαν “πρωτοτυπία” τη μισή απόφαση του Μητσοτάκη. Τα ακατάσχετα υμνολόγια για τον σημερινό πρωθυπουργό θα γίνουν μπούμερανγκ.”