Ν. Παππάς: Όσο ο Μητσοτάκης κρατάει τον Βρούτση, καθίσταται κύριος υπεύθυνος του φιάσκου με τα 80 εκατ. της τηλεκατάρτισης
«Κάθε ώρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται κύριος υπεύθυνος για την υπόθεση των 80 εκατ. ευρώ για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων. Κι αυτό γιατί κρατά τον κ. Βρούτση στη θέση του μετά το φιάσκο και χωρίς να έχει υπάρξει διάψευση για την οικογενειακή σχέση της συνεργάτιδας του υπουργού με συγκεκριμένο ΚΕΚ», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ανέφερε ότι «η διαδικασία επιλογής των ΚΕΚ και των προγραμμάτων, κατά την οποία η αρμόδια επιτροπή έπρεπε να εξετάσει 100 χιλιάδες σελίδες προγράμματος σε μόλις τρεις μέρες, είναι δηλωτική της αρπαχτής που πήγε να γίνει».
Παράλληλα, ζήτησε, να γίνει άμεσα η απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων, όπως προβλέπεται ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες από την Κομισιόν.
Απαντώντας σε αιτιάσεις της ΝΔ πως και επί ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «τους διαγωνισμούς για τους παρόχους εκπαίδευσης τους έκαναν επαγγελματικές ενώσεις και φορείς, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, τους οποίους καλούσαμε μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες συμμετοχής στα προγράμματα».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατάσταση η οποία ελεγχόταν από υπηρεσίες της Κομισιόν, οι οποίες είχαν εντοπίσει ότι ως το 2014 υπήρχε υψηλό κόστος και αδιαφάνεια στα εν λόγω προγράμματα.
«Εμείς θεσπίσαμε πλαίσιο με πιστοποίηση για τα κέντρα και ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Σχεδιάσαμε προγράμματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το 75% της αμοιβής στα ΚΕΚ και το 25% στον δικαιούχο το έκανε 65% στον δικαιούχο και 35% στα ΚΕΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατέχει, σε επίπεδο Ευρώπης, θέση ουραγού στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, επιμένοντας ότι «η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη λογική του ΣΕΒ, η οποία λέει να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να πεθάνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να ετοιμάσουμε ένα πτωχευτικό στα μέτρα των πιστωτών και, αφού δούμε ποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν, θα τους μοιράσουμε το κρατικό χρήμα που θα έχουμε φυλαγμένο».