Εικόνες χάους- Η υφήλιος απέναντι στην πανδημία…
Σε δραστικά μέτρα προχωρούν όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού , με τον πανικό να έχει εξαπλωθεί παντού.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό φτάνουν 5,077 ενώ τα συνολικά κρούσματα είναι 136,895 σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αυτό οδήγησε πολλές χώρες στην λήψη έκτακτων μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων, την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε καραντίνα μπήκαν 4 πόλεις της Καταλονίας λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού
Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για την σύγχρονη εποχή, δόθηκε διαταγή για να κλείσουν οι πάνω από 900 καθολικές εκκλησίες της Ρώμης ενώ μέχρι πρότινος απαγορευόταν μόνο η μαζική συγκέντρωση. Το διάταγμα του αντιπροσώπου του Πάπα για την Αρχιεπισκοπή της Ρώμης θα ισχύσει για 3 εβδομάδες.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης την Τετάρτη στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων εκτός από τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και άλλα σημαντικά καταστήματα. Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορωνοϊού.
Στο βόρειο τμήμα της χώρας, που έχει πληγεί περισσότερο, ένα ζευγάρι που ήταν μαζί για 60 χρόνια πέθανε από τον κορωνοϊό με διαφορά μόλις 2 ωρών. Η 82χρονη Σεβέρα Μπελότι και ο 86χρονος Λουίτζι Καράρα, πέρασαν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους σε καραντίνα στην πατρίδα του, το χωριό Αλμπίνο στην επαρχία Μπέργκαμο. Ο γιος τους, ισχυρίστηκε πως ήταν άρρωστοι στο σπίτι τους επί 8 ημέρες με πυρετό που έφτανε τους 39 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ιατρική βοήθεια.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το κλείσιμο θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα, ανακοινώνοντας μια σειρά από μέτρα, όπως την αναστολή των εκκλησιαστικών λειτουργιών και την λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων σε όλη την χώρα. Προειδοποίησε ότι η χώρα, η οποία χθες είχε συνολικά 2.876 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 61 θανάτους, αντιμετωπίζει την «σοβαρότερη κρίση της υγείας εδώ και έναν αιώνα». Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα μέσα στο ελάχιστο δυνατόν. Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε, επίσης, αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα ή και πλήρη κατάργηση για ένα διάστημα της Συνθήκης της Σένγκεν
H κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε το κράτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού. Η κατάσταση αυτή διαρκεί για 15 ημέρες και επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ισπανίας να λάβει μια σειρά από μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης πολιτών σε καραντίνα ή της διαταγής για εκκένωση περιοχών, όπου χρειαστεί. Χθες, τέθηκαν σε καραντίνα 4 δήμοι στην Καταλονία, ενώ έγινε γνωστό πως η σύζυγος του Πάμπλο Ιγκλέσιας διαγνώστηκε θετική στον ιό. Την ίδια ώρα, κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Ισπανίας θα πρέπει να εξεταστεί αφότου η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Ο σύντροφός της, Πάμπλο Ιγκλέσιας τέθηκε σε καραντίνα.
Την ίδια ώρα, στην Μεγάλη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως όσοι έχουν ακόμη και πολύ ήπια συμπτώματα θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναμένεται να νοσήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, ο πιθανός αριθμός των ανθρώπων στη Βρετανία που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κυμαίνεται μεταξύ 5.000 – 10.000 και πως αυτή την στιγμή υπάρχουν 596 καταγεγραμμένα κρούσματα και 10 θάνατοι.
Στο άκουσμα αυτής της ζοφερής πρόβλεψης, οι Βρετανοί αποφάσισαν να μείνουν στα σπίτια τους, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ερημώνουν, όπως και οι δρόμοι που άδειασαν από αυτοκίνητα, θυμίζοντας σκηνές από την Ιταλία πριν από ορισμένες ημέρες.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, διέταξε την παύση λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων και έθεσε όρια στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα ανά πάσα στιγμή.
Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων σε μια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Η Κύπρος αποφάσισε να κλείσει σύνορά της για 15 ημέρες σε στους μη Ευρωπαίους πολίτες ως μέτρο πρόληψης . Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου και για τις επόμενες 15 ημέρες. Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα παρθούν και αυστηρότερα μέτρα στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα οδοφράγματα.
Από το βράδυ του Σαββάτου, κλειστά θα είναι τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα. «Από αύριο στις 10:00 μμ κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε ο Εντι Ράμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε όπως και η Τουρκία κλείσει τα σύνορά της σε μια σειρά από χώρες. Αυτές είναι οι Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Ολλανδία και η απόφαση θα ισχύσει από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου
Το Βέλγιο από την πλευρά του, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων, των καφετεριών και των νυχτερινών κέντρων, καθώς επίσης απαγόρευσε ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Πολωνία θα απαγορεύσει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή, και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
Και η Δανία θα κλείσει προσωρινά τα σύνορά της αύριο Σάββατο για τους υπηκόους ξένων χωρών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας. Οι αρχές της Δανίας ζήτησαν από τον κόσμο να αποφεύγει τις υπερβολικές αγορές και τις προμήθειες μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων και ανέστειλαν τις εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες.
Η Γερμανία έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και τα σχολεία αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως μέχρι και το 70% του πληθυσμού των 58 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα μπορούσε να κολλήσει τον κορωνοϊό.
Η Αυστρία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε σε μία μέρα φτάνοντας του 95. Ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι ο κόσμος έχει «γυρίσει ανάποδα» και προέβλεπε πως θα υπάρξουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα.
Άδεια και τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στον δήμαρχο να ενεργοποιήσει μια σειρά ακραίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το κλείσιμο των δημόσιων συγκοινωνιών και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους στους ανθρώπους να βρεθούν στους δρόμους. Τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ ήταν επίσης άδεια χθες το βράδυ αφότου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων περισσότερων των 500 ατόμων.
Στην Καλιφόρνια, η Disneyland έκλεισε τις πόρτες της για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Οι προηγούμενες περιπτώσεις ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την δολοφονία του JFK και τον τοπικό σεισμό του 1994.
Πρωτοφανείς καταστάσεις επικρατούν στην Ιρλανδία, όπου το Δουβλίνο θυμίζει, πλέον, πόλη -φάντασμα. Η φρενίτιδα της ώρας αιχμής στο κέντρο της πόλης έδωσε τη θέση της σήμερα σε μια παράξενη ηρεμία, καθώς οι κάτοικοι υπακούουν στις συστάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού. Σχολεία και πανεπιστήμια έκλεισαν από την Πέμπτη για δύο εβδομάδες, οι μαζικές συγκεντρώσεις ακυρώθηκαν και οι αρχές συνιστούν εργασία στο σπίτι.
Μια ματιά στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που συνδέονται με την πανδημία του Covid-19 και των συνεπειών της στον κόσμο:
Κλειστά σύνορα
Η Κύπρος απαγορεύει την είσοδο σε μη Κύπριους πολίτες (και σε ευρωπαίους υπηκόους που διαμένουν μόνιμα στο νησί) για 15 ημέρες.
Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα από σήμερα.
Η Τσεχία κλείνει τα σύνορά της για τους ξένους, όπως επίσης και η Ουκρανία και η Σλοβακία, η οποία όμως εξαιρεί τους Πολωνούς.
Το Πακιστάν έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράν και το Αφγανιστάν.
Η Αυστρία διακόπτει τις πτήσεις από και προς τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία.
Η Τουρκία σταματά την αεροπορική σύνδεση με εννέα ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ρωσία περιορίζει την αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της ΕΕ από τη Δευτέρα.
Η Πολωνία κλείνει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες.
Η Δανία θα κλείσει προσωρινά τα σύνορά της από αύριο Σάββατο για τους υπηκόους ξένων χωρών.
Η Βόρεια Μακεδονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στους ξένους που φτάνουν από «χώρες υψηλού κινδύνου». Δεν τις κατονόμασε, αλλά σημείωσε ότι θα τηρεί τις συστάσεις του ΠΟΥ. Απαγόρευσε επίσης όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και περιορίζει το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ, ενώ αναβάλλονται όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία.
Το Μαυροβούνιο απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις, κλείνει τα σχολεία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και απαγορεύει τον ελλιμενισμό πλοίων στα λιμάνια της Αδριατικής. Επίσης, κλείνει μεθοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, τη Βοσνία, την Κροατία και την Αλβανία.
Η Βενεζουέλα, η Βολιβία, η Παραγουάη, το Περού διακόπτουν τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη. Η Αργεντινή σταματά τις πτήσεις προς τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.
Η Γουατεμάλα διευρύνει από τη Δευτέρα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει για να αποτρέψει τη διασπορά του κορωνοϊού, απαγορεύοντας τις αφίξεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής, ο Αλεχάντρο Γιαματέι. Νωρίτερα χθες, οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε σήμερα ότι όποιος επιστρέφει στη χώρα από τα μεσάνυκτα της Κυριακής και μετά θα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά κανένας θάνατος.
Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 ανθρώπους, καθώς η κυβέρνησή του δυσκολεύεται να ελέγξει την διασπορά του κορονοϊού ενώ τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζονται μαζικές κινητοποιήσεις. Ο Πινιέρα πρόσθεσε ότι ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η Κίνα, η Ιταλία και η Ισπανία, θα τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες. Στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί 43 κρούσματα του κορωνοϊού.
Η υπουργός Υγείας του Παναμά Ροσάριο Τέρνερ ανακοίνωσε χθες ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα της κεντρικής Αμερικής αυξήθηκε στα 36, συμπεριλαμβανομένων τριών ξένων. Την προηγουμένη, ο Παναμάς καταμετρούσε 27 κρούσματα, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο.
Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που ταξίδεψε εκεί από την Ευρώπη, γεγονός που εξώθησε τις αρχές να μειώσουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Γαλλία.
Κλείνουν σχολεία, απαγορεύονται συγκεντρώσεις
Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Βενεζουέλα και οι περισσότερες γερμανικές περιοχές είναι στον κατάλογο των χωρών που έκλεισαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η Disney έκλεισε τα ψυχαγωγικά πάρκα της στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Παρίσι.
Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των 500 προσώπων – το μέτρο αφορά και τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ.
Στη Γαλλία, οι Βερσαλλίες, ο Πύργος του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου θα κλείσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.
Η Αυστρία και η Βουλγαρία έκλεισαν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.
Η περιφέρεια της Μαδρίτης διέταξε να κλείσουν από αύριο όλα τα εμπορικά καταστήματα, εκτός από εκείνα που διαθέτουν τρόφιμα, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα
Το Μαρόκο θα κλείσει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από τις 16 Μαρτίου.
Στο Αζερμπαϊτζάν απαγορεύονται οι γαμήλιες δεξιώσεις και άλλες εκδηλώσεις από αύριο Σάββατο, Επίσης, κλείνουν τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. Κλειστά θα μείνουν για 10 ημέρες και τα σύνορα με τη Γεωργία.
Η Τυνησία απαγορεύει με άμεση ισχύ την προσευχή στα τεμένη, όλες τις αθλητικές, πολιτιστικές και οικονομικές εκδηλώσεις ενώ τα καφενεία θα κλείνουν καθημερινά στις 4 το απόγευμα. Σταματούν οι πτήσεις προς την Ιταλία, περιορίζονται εκείνες προς την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία ενώ κλείνουν τα θαλάσσια σύνορα.
Το Σουδάν εξετάζει το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, μετά τον θάνατο του πρώτου κρούσματος που εντοπίστηκε στη χώρα. Ήδη έχει διακοπεί η αεροπορική σύνδεση με Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία και Αίγυπτο.
Στη Λιβύη, κλείνουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία, αν και προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.
Στο Μεξικό, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Γκουανταλαχάρα που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου.
Η Συρία, όπου δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια από την Κυριακή μέχρι και τις 2 Απριλίου. Επίσης, σταματούν «όλες οι επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες» και «απαγορεύονται οι ναργιλέδες στα καφενεία και τα εστιατόρια», μετέδωσε το πρακτορείο Sana.
Αναβολή σε εκλογικές διαδικασίες
Οι τοπικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο αναβάλλονται για το 2021.
Στις ΗΠΑ, αναβλήθηκαν οι προκριματικές που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου στη Λουιζιάνα.
Νέα κρούσματα και θάνατοι
Στο Κόσοβο καταγράφηκαν χθες τα δύο πρώτα κρούσματα. Πρόκειται για μια 20χρονη Ιταλίδα και έναν 77χρονο Κοσοβάρο. Από την Τετάρτη έχουν κλείσει όλα τα σχολεία και σταμάτησαν οι πτήσεις από και προς την Ιταλία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη Σαουδική Αραβία, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 86, μετά τον εντοπισμό άλλων 24 σήμερα. Μεταξύ αυτών είναι και 14 Αιγύπτιοι. Μόνο ένας από τους ασθενείς έχει αναρρώσει.
Στην Ινδία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπέκυψε και δεύτερος ασθενής σήμερα.
Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε και το Σουρινάμ και οι αρχές θα κλείσουν τα σύνορα για όλους τους ξένους.
Σε κατάσταση καταστροφής η Τζαμάϊκα
Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Άντριου Χόλνες κήρυξε χθες Παρασκευή το νησί σε κατάσταση καταστροφής εξαιτίας της απειλής από τον νέο κορονοϊό και πρόσθεσε ότι η χώρα ζητεί 100 νοσηλευτές από την Κούβα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο Χόλνες στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Τζαμάικα από τη Βρετανία.
Μέχρι στιγμής στη Τζαμάικα έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 .
Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει μέρος του νησιού σε καραντίνα αλλά και την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.
Το πρώτο κρούσμα στη Τζαμάικα εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Κίνγκστον την Τρίτη και αφορούσε μία υπήκοο της χώρας η οποία μόλις είχε επιστρέψει στη χώρα της από τη Βρετανία.
Πηγή: iefimerida.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ